Τα πράγματα που κάνουμε…(+ εγχώριες ταινίες!)

0
Τα πράγματα που κάνουμε…(+ εγχώριες ταινίες!)

Καλώς ήλθατε στην πρώτη έκδοση μιας νέας σειράς όπου σας μεταφέρω στα παρασκήνια του τι κάνουμε εξω απο η κουζίνα!

Σήμερα: περισσότερα από ένα κορίτσι και το σκυλί της

Πριν από 8 χρόνια, ένα κορίτσι κάθισε στον υπολογιστή της με μια μεγάλη μάζα από χρυσή γούνα στα πόδια της και άνοιξε το μικρό της blog τροφίμων. Δύο άτομα επισκέφτηκαν το blog της εκείνη την ημέρα. Η μαμά της. Και τον εαυτό της. 😂

Fast forward 8 χρόνια και τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Υπάρχουν λίγοι περισσότεροι επισκέπτες σε αυτόν τον ιστότοπο κάθε μέρα. Έχω μια τράπεζα τροφίμων, το RecipeTin Meals (“RTM”). Έγραψα ακόμη και ένα βιβλίο μαγειρικής.

Και αυτό που ξεκίνησε ως ομάδα του ενάμιση* είναι τώρα μια ομάδα των δέκα και μισών. Αυτές τις μέρες, κάνουμε περισσότερα από «απλώς» να δημιουργούμε, να φωτογραφίζουμε, να κινηματογραφούμε και να γράφουμε συνταγές σε αυτόν τον ιστότοπο. Σκέφτηκα λοιπόν ότι θα ήταν ωραίο να μοιραστώ μερικά από τα παρασκήνια του τι σηκώνουμε εγώ και η ομάδα μου έξω από την κουζίνα!

* Το ημίχρονο είναι Ντόζερ. Αν και για μένα αξίζει 1 1/2!

Πήραμε ένα βραβείο

Βραβείο Ημέρας Αυστραλίας 2023

Τον Ιανουάριο του 2023, είχα την τιμή να δεχτώ ένα βραβείο εκ μέρους της ομάδας μου από το Συμβούλιο των Βορείων Παραλιών ως αναγνώριση της προσφοράς μας στην κοινότητα. Το βραβείο ήταν για το RTM που ξεκινήσαμε το 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν υπήρχε αυξανόμενη επισιτιστική ανασφάλεια στην κοινότητά μας.

Έχουμε μια πλήρους απασχόλησης, αμειβόμενη ομάδα 3 (σεφ και 2 κουζινικά) που εργάζονται σε μια εμπορική κουζίνα στην πόλη του Σίδνεϊ και μαγειρεύουν 400+ γεύματα κάθε μέρα. Αυτά δωρίζονται σε όσους έχουν ανάγκη μέσω του συνεργάτη διανομής μας, Ένα Γεύμαοι οποίοι παραδίδουν τα γεύματα σε ιδιώτες.

Για να μάθετε περισσότερα για το RTM, κατευθυνθείτε εδώ!

Αυτό που είναι σημαντικό να ξέρεις είναι ότι ήμουν αυτός που με έκαναν να ανέβω στη σκηνή για να παραλάβω το βραβείο, δεν θυμάμαι τι είπα, κρατούσα το πιστοποιητικό στην κενή πλευρά για τις επίσημες φωτογραφίες με τον δήμαρχο και προσπάθησα να ξεγέλασα την ομάδα μου να φορέσει γραβάτες, αλλά κατάλαβαν ότι τους έκανα απάτη (αλλά ο ένας φορούσε γραβάτα ούτως ή άλλως!).

Ο σεφ JB και εγώ μαγειρέψαμε με παιδιά στο νοσοκομείο παίδων

Επίσης, τον Ιανουάριο, περάσαμε μια μέρα μαγειρεύοντας με παιδιά στο Ronald McDonald House στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Randwick του Σίδνεϊ. Το Ronald McDonald House (“RMCH”) είναι ένα μη κερδοσκοπικό κατάλυμα όπου μένουν παιδιά και οικογένειες εκτός Σίδνεϊ ενώ ένα παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Κάποιοι μένουν για εβδομάδες. Κάποιοι, εδώ και χρόνια.

Όταν λοιπόν ο RMCH ρώτησε αν θα σκεφτόμασταν να έρθουμε κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών για να κάνουμε μια διασκεδαστική μαγειρική με τα παιδιά, η άμεση απάντησή μας ήταν ΝΑΙ!

Ο σεφ JB και εγώ περάσαμε ένα απόγευμα με τα παιδιά φτιάχνοντας DIY μίνι πίτσες και ένα sundae bar, καθώς και ένα taco bar για τους μεγάλους.

Ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή μέρα. Και η υπόλοιπη ομάδα μου είχε FOMO. Ετσι……

Επιστρέψαμε με την ομάδα και φτιάξαμε δείπνο για όλους!

Μόλις την περασμένη εβδομάδα (μέσα Φεβρουαρίου), οι περισσότεροι από την ομάδα μου και εγώ επιστρέψαμε στο RMCH για να φτιάξουμε δείπνο για τις οικογένειες. Αυτήν τη στιγμή μένουν περίπου 60 άτομα στο RMCH (το παιδί που νοσηλεύεται + γονείς + αδέρφια) συν το υπέροχο προσωπικό. Φτιάξαμε shawarma κοτόπουλου για τους μεγάλους και μπιφτέκια για τα παιδιά. Και ξανάκανε το sundae bar – κατά λαϊκή απαίτηση!

Οργανώσαμε ένα δείπνο για τους αναγνώστες

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οργάνωσα το πρώτο μου δείπνο αναγνωστών όπου πουλήσαμε εισιτήρια και κάναμε όλη τη μαγειρική μόνοι μας! Τι καταπληκτική βραδιά, το να μπορώ να περάσω ποιοτικό χρόνο με μια ομάδα ομοϊδεατών (δηλαδή λάτρεις του φαγητού!) που ένιωθα σαν να γνωρίζω χρόνια.

Αυτή η διοργάνωση έχει ένα τεράστιο εγχείρημα και τεράστια πρόκληση για την ομάδα μου. Δεν μπήκαμε απλώς σε ένα εστιατόριο! Όχι, το κρατήσαμε σε ένα στούντιο φωτογραφίας τροφίμων με αρκετό χώρο και μια κατάλληλα γιγάντια κουζίνα για να μπορέσουμε να μαγειρέψουμε ένα μενού 13 πιάτων για 30 άτομα. Γιατί; Γιατί επέμενα ότι ήθελα να φτιάξω μόνοι μας το δείπνο, όπως να κάνω δείπνο στο σπίτι και να μπορώ να σερβίρω συνταγές από το βιβλίο μαγειρικής μου.

Ήταν σκληρή δουλειά που άφηνε μυαλό. Έπρεπε να πάρουμε κάθε κατσαρόλα, τηγάνι, ποτήρι, πιάτο και πιρούνι. Κάνετε όλο το μαγείρεμα, είχαμε τραπέζια και καρέκλες. Έπειτα έπρεπε να μαζέψουμε τα πάντα και να φύγουμε την ίδια μέρα.

Τόσο ο βοηθός μου, ο επικεφαλής σεφ μου JB και εγώ κάναμε 21 ώρες την ημέρα, ξεκινώντας στις 5 το πρωί και μετά γυρνούσαμε στο σπίτι στις 1:30 την επόμενη μέρα. Ο Stephen, ο σεφ στην τράπεζα τροφίμων μου, ξεκίνησε στις 6 το πρωί στο RTM. Τον αφήσαμε να πάει σπίτι για να κάνει ντους και μετά ήρθε στο δείπνο μας για να βοηθήσει εκεί έξω μέχρι αργά το βράδυ.

Ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα. Μια τεράστια πρόκληση. Αλλά επίσης, τόσο ικανοποιητικό που το βγάλαμε χωρίς κανένα πρόβλημα!

Η ομάδα μου είναι καταπληκτική. Είμαι τόσο τυχερός που έχω μια τόσο σκληρά εργαζόμενη, αφοσιωμένη ομάδα.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Herron (επεξεργαστής βίντεο), Arwyn, εγώ, Chef Stephen (RTM), Chef JB (αρχικός σεφ RTE), Tom από το Carved Catering (φίλος του RecipeTin), Kristin (βοηθός ομάδας).

Επίσης, τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων πήγαν στην RTM. Λοιπόν, ξέρεις. Η έλλειψη ύπνου τους ήταν για καλό σκοπό! ❤️

4 1/2 ώρες αργότερα… η κουζίνα είχε μπλακ άουτ

Ω ναι. Στη συνέχεια, εκείνο το πρωί στις 6 το πρωί, ανακαλύψαμε ότι το RTM είχε μπλακ άουτ. Έτσι, το σχέδιο να αφήσω την ομάδα μου να κοιμηθεί την επόμενη μέρα δεν πραγματοποιήθηκε! Είχαμε ψυγεία και καταψύκτες γεμάτους τρόφιμα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν επειγόντως. Έπρεπε επίσης να βεβαιωθούμε ότι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε 400 γεύματα εκείνη την ημέρα, χωρίς ρεύμα.

Η απίστευτα πολυμήχανη ομάδα μου κατάφερε να κάνει ένα θαύμα. Δεν χάσαμε φαγητό (χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό παγοκακιών και λαμβάνοντας φαγητό σε ψυγεία σε άλλα εστιατόρια). Ευτυχώς, μαγειρεύαμε με αέριο, έτσι μπορέσαμε να φτιάξουμε τα γεύματα για εκείνη την ημέρα – αν και χωρίς ανεμιστήρα εξάτμισης η μικρή κουζίνα μας έγινε ΠΟΛΥ καπνιστή!

Μια τέτοια μέρα μου θυμίζει πόσο τυχερός είμαι που έχω την ομάδα που έχω, η οποία υπερβαίνει τα όρια όταν χρειάζεται για να φροντίσει να βγάζουμε τα γεύματα που υποσχόμαστε κάθε μέρα, χωρίς αποτυχία. Ειλικρινά, το λέω συνέχεια – η εργασιακή ηθική δεν μοιάζει με τίποτα από ό,τι είδα στις εταιρικές μου μέρες.

Είχαμε μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και διορίσαμε έναν ελεγκτή – νιώθω ότι είμαι μεγάλος!

Το RTM είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, και μαζί με αυτό έρχονται μεγάλες ευθύνες. Το εγκατέστησα σε διαφορετική οντότητα, έχω κρατήσει καλά λογαριασμούς γι ‘αυτό (είμαι ελεγκτής, με βάση το ιστορικό!), υπάρχουν έγγραφα και συμφωνίες για “όλα” και μεταξύ μας και των δικηγόρων μας, φροντίζουμε να σημειώστε όλα τα τετράγωνα με τη σχετική μη κερδοσκοπική νομοθεσία.

Διόρισα ανεξάρτητους διευθυντές στο συμβούλιο της RTM, δύο αξιοσέβαστους σοβαρούς επαγγελματίες (ένας δικηγόρος, ένας πρώην φορολογικός εταίρος της KPMG) που φέρνουν μαζί τους μια πληθώρα εμπειρίας και με βοηθούν να με καθοδηγήσουν καθώς περιηγούμαι στον μη κερδοσκοπικό κόσμο .

Αυτό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό για εσάς, ειδικά δεδομένου ότι το RTM είναι “απλώς μια μικρή φιλανθρωπική οργάνωση” που επί του παρόντος χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον Dozer (χρησιμοποιούμε τον προϋπολογισμό του για περιποιήσεις). Αλλά για μένα, αυτή είναι όλη η βάση που κάνω για να θέσω το σωστό πλαίσιο και θεμέλια για να αναπτύξω το RTM μέσω δωρεών, εθελοντών, συνεργασιών με εταιρείες και κρατικής χρηματοδότησης, ώστε να πετύχω τον στόχο μου: να παρέχω περισσότερα δωρεάν γεύματα σε περισσότερους ανθρώπους, και ρύθμισε το RTM ώστε να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί για πολύ καιρό αφότου φύγω από αυτόν τον κόσμο.

Μπορεί να ακούγεται σαν μεγάλο όνειρο και μεγάλους στόχους. Αλλά πάντα πίστευα ότι χρειάζεσαι κάτι για να επιδιώξεις!

Ακόμα ψάχνουμε για τη νέα μας κουζίνα της τράπεζας τροφίμων….

Η σημερινή μας κουζίνα είναι πολύ άνετη για 3 μεγαλόσωμους άνδρες! Κάθε εκατοστό του χώρου του πάγκου χρησιμοποιείται κατά τη συσκευασία 400+ γευμάτων.

Η κουζίνα RTM στο Potts Point στην άκρη του Sydney CBD είναι μάλλον… άνετη, ας πούμε! Διαθέτουμε το προσωπικό (3 εύσωμοι άντρες) και την παραγωγή γευμάτων, ο κύριος περιορισμός είναι ο τεράστιος χώρος στον πάγκο για τη συσκευασία 400+ γευμάτων κάθε μέρα. Κάθε εκατοστό του χώρου του πάγκου σε ολόκληρη την κουζίνα χρησιμοποιείται για τη συσκευασία τροφίμων!

Μιλάω για μετακόμιση σε μεγαλύτερη κουζίνα εδώ και πάνω από 6 μήνες. Η ομάδα μου και εγώ ασχοληθήκαμε με την υπόθεση και ελέγξαμε μερικές εγκαταστάσεις, αλλά τώρα είμαστε σοβαροί. Έχουμε προσλάβει ακόμη και έναν πράκτορα για να μας βρει ένα χώρο…. σταυρωμένα δάχτυλα μας τραβάει!

Αυτές είναι φωτογραφίες μιας ονειρεμένης κουζίνας που επισκεφτήκαμε, ιδιοκτησίας εταιρείας catering. Τόσος χώρος!!

Αυτό που ψάχνουμε…..

Ξέρω ότι αυτό είναι ένα μακρινό πλάνο, αλλά δεν είναι κακό να το βγάλω έξω!

Αναζητούμε χώρο κατάλληλο για κουζίνα catering σε ακτίνα ~ 5 χιλιομέτρων από το Ryde στα βόρεια του Σίδνεϊ. Χώρος 200τμ+ με βόλτα σε ψυγείο και καταψύκτη, λιποπαγίδα, ανεμιστήρες εξάτμισης, άμεση πρόσβαση στο δρόμο, εύκολο πάρκινγκ και μπάνιο, κατάλληλο για παραγωγή τροφίμων.

Τα εστιατόρια δεν λειτουργούν πραγματικά επειδή έχουν δημιουργηθεί για να μεγιστοποιήσουν τον χώρο της τραπεζαρίας και να ελαχιστοποιήσουν τον χώρο της κουζίνας. Ενώ εμείς θέλουμε μόνο χώρο μαγειρέματος!

Είμαι έτοιμος (θέλω!) να φέρω όλο τον δικό μου εξοπλισμό –σόμπες, φούρνους, νεροχύτες, πάγκους κ.λπ.– και να κάνω ανακαινίσεις όπως χρειάζεται. Απλά χρειαζόμαστε τον χώρο!

Εάν γνωρίζετε πιθανούς χώρους, μπορείτε να στείλετε email στο [email protected]!

Αλλά προς το παρόν, η νέα καφετιέρα κρατά τα αγόρια χαρούμενα

Το χριστουγεννιάτικο δώρο μου στα αγόρια στο RTM ήταν μια νέα καφετιέρα! Απλώς δεν άντεχα πια τη σκέψη να πίνουν αυτή τη σκόνη. Και αν σκέφτεστε ότι σίγουρα περιβάλλονται από πολλά υπέροχα καφέ, είναι… αλλά δεν είναι ανοιχτά στις 6 το πρωί όταν ξεκινούν τη δουλειά!!

Έτσι, αν και εξακολουθούν να εργάζονται στη άνετη μικρή κουζίνα μας, η νέα καφετιέρα τους κρατά χαρούμενους. Θέλω να πω, κοιτάξτε αυτά τα χαμόγελα της καφετιέρας!

Καφετιέρα Χαμόγελα

Και δουλειές ως συνήθως στο RecipeTin HQ!

Και με ό,τι άλλο έχουμε κάνει, είναι κανονικά στα κεντρικά γραφεία! Ανάπτυξη συνταγών για κοινή χρήση σε αυτόν τον ιστότοπο, φωτογράφιση και λήψη τους. Συνεργάζομαι με τους εκδότες μου εδώ στην Αυστραλία και στο εξωτερικό, συνεχίζοντας να συνεισφέρω συνταγές στο Good Food Australia (Sydney Morning Herald και The Age), προετοιμάζοντας την κυκλοφορία του βιβλίου μου μαγειρικής στο Ηνωμένο Βασίλειο (ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!! 🎉)προγραμματίζει την κυκλοφορία στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα…

Eeeerrr… τι άλλο;; Ω ναι, πολλά συναρπαστικά νέα πράγματα που θα συμμετάσχω φέτος και τα οποία θα ανακοινώσω σε λίγες εβδομάδες.

Είναι συναρπαστικές στιγμές εδώ στο RecipeTin!


Και αυτό είναι ένα περιτύλιγμα – προς το παρόν……

Αυτή την εβδομάδα – φωτογράφηση στο RTM για να λάβετε «επίσημες φωτογραφίες» της ομάδας για την κυκλοφορία του νέου ιστότοπου RTM. Παίρνω μαζί μου πούδρα προσώπου για να ξεγυαλίσω τα παιδιά. Παίρνει πολύ ζεστό σε εκείνη την κουζίνα! Αυτό πρέπει να είναι διασκεδαστικό. Ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας φωτογραφίες…

Την επόμενη εβδομάδα – Ημερομηνία κυκλοφορίας βιβλίου μαγειρικής στο Ηνωμένο Βασίλειο! Δευτέρα 27, το βιβλίο μαγειρικής μου κυκλοφορεί στις ιστορίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και για όσους από εσάς το έχετε κάνει προπαραγγελία, προσγειώνεται στο κατώφλι σας. ΝΑΙ ΧΑ!

Εβδομάδα μετά – Το συνέδριο της ομάδας RecipeTin! Μια σπάνια ευκαιρία να συγκεντρώσω όλη την ομάδα μου. Θα πέσει πολύ γέλιο. Περιμένετε να μοιραστείτε ξεκαρδιστικές ιστορίες!

Και μετά….

Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η μικρή εικόνα για το τι κάνουμε έξω από την κουζίνα. Λίγο (ΠΟΛΥ!) περισσότερο από ό,τι περίμενα – ήταν μια πολυάσχολη αρχή για το 2023! Ανυπομονώ να μοιραστώ τη ζωή στα παρασκήνια λίγο πιο τακτικά μαζί σας.

– Nagi x


Η ζωή του Ντόζερ

Με όλη τη δραστηριότητα που συμβαίνει τις τελευταίες 6 εβδομάδες, πού είναι το Dozer, θα αναρωτηθείτε;

Λοιπόν, η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορεί να μπει στην κουζίνα του RTM (υγιεινή και όλα αυτά). Δεν του επέτρεψαν να έρθει στο δείπνο των αναγνωστών για τον ίδιο λόγο.

Αλλά να είστε σίγουροι, η ζωή είναι ακόμα εξαιρετική για τον κύριο Ντόζερ. Βασικά, κάνει ό,τι θέλει. Ενδεικτική περίπτωση – υγρό πλακίδιο:

Και εδώ είναι, βιδώνει προς το βρώμικο φράγμα του γκολφ με τη φωτογραφική μηχανή μου στο μέγιστο ζουμ ενώ είμαι δυνατή φωνή ουρλιάζοντας του να επιστρέψει:

Και εγώ μαγειρεύω γύρω του.

Ναι. Δεν υπάρχει τίποτα νέο να αναφέρουμε στο Life of Dozer.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply